I Syddanmark har et nyt regionalt udviklingsprojekt set dagens lys med ambitionen om at løfte tyskfaget på tværs af uddannelsesniveauer. Projektet, med titlen “Godt på vej med tysk på tværs af uddannelser”, samler kræfter på tværs af folkeskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser for at skabe øget motivation og interesse for det tyske sprog.

Hovedaktiviteten i projektet fokuserer på udviklingen af et fælles strategisk grundlag i Tønder og Aabenraa Kommune. Dette grundlag skal fungere som fundamentet for at implementere effektive metoder til at styrke tyskundervisningen på tværs af skoletrin og uddannelsesinstitutioner.

Ud over dette strategiske arbejde inkluderer projektet en række andre aktiviteter, herunder brobyggende initiativer, autentiske sprogmøder og et formaliseret samarbejde med UC Syd og SDU. Disse tiltag sigter mod at skabe et dynamisk læringsmiljø, hvor elever og studerende kan engagere sig aktivt i det tyske sprog og dets kulturelle kontekst.

Projektet repræsenterer en spændende mulighed for at styrke kompetencerne inden for tysk og fremme interkulturel forståelse på tværs af uddannelsesniveauer i regionen og dermed styrke tyskfaget generelt.